Szabadidő- és Vízisport Egyesület

A MAGYAR HORGÁSZKÁRTYÁRÓL

2018.07.28 14:39

A legfontosabb HÍR: 2019-től bevezetésre kerül az elektronikus MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA, amely kiváltja a jelenlegi papír alapú horgászengedélyt (kötelezően!!!!).

Ennek ügyében részt vettem a MOHOSZ-ban egy oktatáson és az ott megismerteket osztom meg veletek:

A horgászkártya igénylése regisztrációhoz kötött, ára 2200 Ft lesz és 5 évig érvényes.

A regisztrációnak két módja van:  1. egyénileg otthon, interneten keresztül online bankkártyás fizetéssel (szükséges hozzá szkenner vagy okostelefon érvényes email cím és némi számítástechnikai tudás is).  Ezt természetesen mindenki maga végzi el, aki tudja.

A másik mód, hogy az egyesület, mint regisztrációs pont elvégzi a tagok regisztrálását a rendszerben és a díjat a tag postai csekken befizeti, majd a kártyát postai úton kapja meg.

Ebben az egyesület maximális segíteni fog a tagoknak, DE fontos tudni, hogy egy-egy regisztráció ideje kb. 15 perc és szükséges hozzá három dokumentum: a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya. Ezen igazolványok nélkül a regisztráció nem elvégezhető. Tehát ha valakinek valamelyik nincs meg, elveszett, vagy nem tudja, hogy volt-e egyáltalán akkor igényelni kell már most. Különösen az ADÓKÁRTYA NÉLKÜLÖZHETETLEN.

A regisztrációt szeptember 1-től lehet majd megkezdeni, hogy ne a január elejei dömping miatt ne legyen valakinek engedélye.

Terveink szerint az egyesület október és november hónapban fogja ezt elvégezni, méghozzá oly módon, hogy a regisztrációra időpontokat fogunk kiadni, de ez még később kialakul.

Szóval a dolog nem egyszerű, de valószínűleg a későbbiekben nagyban egyszerűsiti az ügymenetet, pl. online horgászjegy vásárlás, online fogási napló a későbbiekben stb.

Kérek mindenki, hogy ezt tartsa fejben, mert januárban az állami jegyek kiadása mellett nem fogjuk tudni a regisztrációkat is elvégezni.

Egyébként a MOHOSZ is jutalmazza az őszi regisztrációt: akik regisztrálnak december 31-ig, azok között személygépkocsit, floridai horgásztúrát és még sok díjat sorsolnak ki kb. 20 Millió Ft értékben.

A regisztrációért az egyesület 300 Ft-ot fog kapni (ház ez bizony nem sok… de ez van!)

Viszont be kell szerezzünk egy nyomtató-szkennert amin már gondolkodom, hogy hogyan tudjuk olcsón beszerezni.

Röviden ennyit erről! A szeptemberi bográcsozáson mindezt élőben is el fogom mondani és ott majd igyekszem a felmerülő kérdésekre is válaszolni mivel addig még tisztulni fog a kép.

Egyben arra kérnék minden horgásztársat, hogy értesítsék erről azokat az idős vagy e-maillal nem rendelkező ill. nem rendelkező tagjainkat, hogy ők is tudjanak róla, nem maradjanak ki belőle.

Ezt előre is köszönöm a vezetőség nevében!!!!

 

Elérhetőség

Halásztelki Sporthorgász, Szabadidő- és Vízisport Egyesület

carixiad@gmail.com

2314 Halásztelek, Dózsa György u. 1-3.
Egyesületi nap: LÁSD AZ ESEMÉNYNAPTÁR MENÜPONTBAN
Keressetek minket az alábbi telefonokon vagy e-mailban!

Engedélyek és állami jegy:
Halmai Csaba elnök, 06-30-9427-556
Révész István titkár, 06-30 599-0648
Szőllősi Tibor, 06-30-410-0554

Adószám: 18706206-1-13

https://www.facebook.com/groups/1229219717454322

Keresés

Az oldal folyamatosan frissül!

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode