Szabadidő- és Vízisport Egyesület

NYÁR ELEJI HÍRLEVÉL

2019.05.04 11:50

Kedves Horgásztársak!

 

Így nyárelőn néhány információt és jó hírt szeretnék megosztani veletek.

A február-március-áprilisi igazolási időszakban 132 tagunk lett, ami nagyon jó eredménynek számít.

A továbbiakban már nem lesz keddi egyesületi nap, aki még akar engedélyt váltani, mert eddig nem tette, keressen meg személyesen a 06309427556  telefonszámon és biztosan fogok tudni segíteni.

Még 10 állami horgászjegyem van, ezekre lehet jelentkezni, ill. éves területi engedélyekből is van még, mind a nyugdíja mind a teljes árúból.  Napijegyből is van 10 darab, de azt későbbre tartjuk.

 

Aki ott volt a Körtés befüvezésénél annak jó hírrel szolgálhatok:  a fű megeredt és szépen növekszik, már látszik, hogy a gaz kissé ritkásabban nő. Nyilván ezt majd kaszálással javítjuk, és nem engedjük majd felnőni a gazt, viszont a fű majd átveszi a hatalmat a területen.  Reméljük olyan szép lesz a Körtés mint régen.

Ez azért is fontos mert az idén tényleg szeretnénk megrendezni a Körtés-plázs Vándorkupa horgászversenyünket, mely természetesen teljesen önkéntes és ingyenes lesz…  mondhatni csak a peca kedvéért.  Erről majd a weboldalon ill. levélben értesítelek benneteket, de a valószínűsíthető időpontja a pontytilalom utánra tehető. Ha majd valaki indulni akar és nincs területi engedélye napijegyet fogok tudni adni.

Apropó pontyok…   nagyon figyeljetek, hogy most a tilalom idején még hatványozottabban fognak ellenőrizni a halőrök (aminek én nagyon örülök),  és tartsátok be a szabályokat.  A ponty legnagyobb kifogható mérete max. 60 cm…  sajnos ennek be nem tartása súlyos következményekkel jár, amire már példa is volt.  Higgyétek el nem érdemes rizikózni, az ilyen nagy halakat adjuk vissza a természetnek.

A díjas, tavi horgászversenyünket őszre tartogatjuk, valószínűleg szeptember valamelyik hétvégéjén lesz.

A versenyhez beadtam a pályázatot az önkormányzathoz, remélem az idén is kapunk rá egy kis pénzt.

A helyszín még nem biztos, de a tököli tavat nem nagyon forszíroznánk, talán egy jobb, nívósabb, halban gazdagabb tóra mennénk.  Egyik jelöltem a Farmer-tó Dunavarsányban.

itt:  https://www.farmerhorgaszto.hu/

A tököli kavicsbánya tavakról is kérdeztek sokan. A jelenlegi állapotban, minthogy nincs vízkezelője a területnek,  pusztán állami horgászjeggyel lehet rajta horgászni, de csak a kárászt és a törpeharcsát lehet elvinni…  Ha kapok információt a tavak sorsáról, akkor rögtön meg fogom osztani veletek.

Nagy valószínűséggel visszakerült a Duna területéhez, ami nekünk nagyon jó lenne. Majd meglátjuk!

A végére tartogattam a legjobb hírt. Ha valaki idáig eljutott, akkor megérdemli hogy megtudja:

sikeres volt a horgászkajakokra beadott pályázatunk és 578000 Ft vissza nem térítendő pályázati támogatást kaptunk a kajakok megvásárlására…  ÉLJEN, ÉLJEN… HURRÁ!

Ennek a papírmunkái folynak és remélem rövidesen beszámolhatok a kajakok megvásárlásáról (ha nem is öt, de három darab ki fog jönni belőle, némi egyesületi kiegészítéssel)!

Mindenkinek nagyon jó szezont, sok fogást és kellemes percet kívánok a vízpartokon!

 

Horgász üdvözlettel:

Halmai Csaba elnök

 

Elérhetőség

Halásztelki Sporthorgász, Szabadidő- és Vízisport Egyesület

carixiad@gmail.com

2314 Halásztelek, Dózsa György u. 1-3.
Egyesületi nap: LÁSD AZ ESEMÉNYNAPTÁR MENÜPONTBAN
Keressetek minket az alábbi telefonokon vagy e-mailban!

Engedélyek és állami jegy:
Halmai Csaba elnök, 06-30-9427-556
Révész István titkár, 06-30 599-0648
Szőllősi Tibor, 06-30-410-0554

Adószám: 18706206-1-13

https://www.facebook.com/groups/1229219717454322

Keresés

Az oldal folyamatosan frissül!

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode