Szabadidő- és Vízisport Egyesület

NYÁR ELEJI HÍRLEVÉL!!!!

2020.06.01 10:48

Kedves Horgásztársak!

 

Furcsa egy tavasz volt ez, az biztos…  koronavírus, vízmű lezárás, karantén és mindemellett még a Duna vízállása sem ment 250 cm fölé egyszer sem, hiába vártuk a tavaszi nagy vizeket… nem jött.

Szerencsére azért minden rosszban van valami jó. Az egyesületi napok helyett bevezettem az átutalásos engedélykiváltási módszert és nagyon jól bevált.  Így március, április és május hónapokban a korlátozások ellenére is tudtunk engedélyeket kiadni és ennek eredményeképpen a tagság létszáma 06.01-jén 136 fő, ami azt hiszem nagyon jó eredmény a körülményekhez képest.  Ez a módszer annyira bejött, hogy a jövő évben is fogjuk alkalmazni a személyes kiváltás mellett és sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz az engedélykiváltás.

Még 16 állami jegyem van, tehát aki most akar engedélyt váltani, így a tilalmi időszak után, az bátran jelentkezzen és a weboldalon leírtak alapján járjon el.

Bár nagyon hiányzott, hogy a vízmű lezárás miatt nem tudtunk tavaszi közös programot szervezni azért a természet dolgozott.  Örömmel jelenthetem nektek, hogy a tavaly őszi takarítás és fűültetés meghozta a várva várt eredményt és a Körtésnél gyönyörű fűtenger hullámzik (lásd képek) a gaz helyett. Magam sem hittem volna, hogy ez ilyen gyorsan lehetséges, de mégis…   Most ezt a füvet hagyjuk felnőni és kimagzani, hogy jobban megerősödjön és sűrűsödjön és utána nyomát sem fogjuk látni az általunk úgy utál gaznak. Reményeim szerint, ha a vízmű terület feloldásra kerül akkor tartunk egy kis takarítási, sütögetési összejövetelt a Körtésnél….  amint lehet megszervezzük és időpontját  levélben ill. a weboldalon közzétesszük.

Most hogy vége a tilalmi időszaknak és lehet halat elvinni, figyeljetek rá, hogy a beírások és a méretek rendben legyenek, ne legyen ebből probléma és büntetés…  ponyt  35-65 cm ig vihető csak el!!!!!

Kajakok… nos hát, mivel a vízmű terület le volt zárva ezért nem igen lehetett lehúzni a csónakokat. Ezért ennek a szabályozásában változást eszközlünk:  a kajakokat el lehet vinni akár több napra is, ha rendelkezik a tag megfelelő tetőcsomagtartóval. Lehet menni evezni pl. a Soroksári dunára…  aztán ha a vízmű terület megnyílik akkor ismét szabad a nagy Duna.

Sajnos az újabb kajakpályázatunk a nagyszámú pályázat miatt várólistára került (kb. az 1000. helyen állunk, tehát ennek a megnyerésére az esély igen kicsi).  A februári közgyűlésen elhatározott kajakos csónakház  projekt is behalt, sajnos sem a vízmű, sem a vízkezelő nem adott rá pozitív választ.

Ezért az egyesületi tagsági díj értelmes felhasználására más jellegű irányt keresek.

Az idén önkormányzati pályázat sem volt az önkormányzat anyagi helyzete miatt, így pusztán a tagdíjbevételekből gazdálkodunk, de remélem, hogy egy horgászverseny megszervezése bele fog férni a büdzsébe.

Végül egy kis praktika…  mivel én is máshová kellett menjek horgászni belefutottam egy-két akadós pályába. Ahol az akadó, ott a hal…   de amikor már a 10-dik 500 Ft-os ólmom szakadt be, akkor eléggé szentségeltem és próbáltam valami alternatív megoldást találni. Egy francia horgászvideóban találtam rá a módszerre.  Válogassunk ki megfelelő súlyú lapos kavicsot (ez ugye ingyen van), a két végébe kővágó flexkoronggal vágjunk két hornyot, és a bauhausban kapható betonacél kötöző lágy vas drótból (kb. 200 Ft) egy százas szög segítségével formáljuk egy karikát összetekeréssel, majd a drótfület a két horonyba illsztve a másik oldal tekerjük össze…   és kész is egy végólom, vagyis inkább végkavics.

Ha beszakad nem kár érte, nem szennyezi a vizet, a vasdrót elkorrodál a kavics meg visszakerül a Dunába.  Kb. 10 perc alatt 20 darabot el tudtam készíteni…  úgyhogy megéri :-DDDD  (lásd fotó).

Tehát indul a nyári szezon, kalandra fel, mindekinek görbüljön!!!!

 

üdvözlettel:

Halmai Csaba elnök

 

Elérhetőség

Halásztelki Sporthorgász, Szabadidő- és Vízisport Egyesület

carixiad@gmail.com

2314 Halásztelek, Dózsa György u. 1-3.
Egyesületi nap: LÁSD AZ ESEMÉNYNAPTÁR MENÜPONTBAN
Keressetek minket az alábbi telefonokon vagy e-mailban!

Engedélyek és állami jegy:
Halmai Csaba elnök, 06-30-9427-556
Révész István titkár, 06-30 599-0648
Szőllősi Tibor, 06-30-410-0554

Adószám: 18706206-1-13

https://www.facebook.com/groups/1229219717454322

Keresés

Az oldal folyamatosan frissül!

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode