Szabadidő- és Vízisport Egyesület

Hozzászólás

Dátum 2014.07.21
Feladó anti
Tárgy első éjszakai peca 2014

Péntek este fél hat körül ültünk ki Pityuval,de nem jól indult idei első éjszakai pecánk.Villám jobbról villám balról ,ráadásul a halak se kajáltak.Sötétben azért beindultak a karikák ,egész éjjel kaptak,reggelig a kvóta közelébe végeztünk.Nekem az éjfél körül érkező márna sokat javitott a szák tartalmán.Szép példány volt ,58cm 3,2kg,ráadásul a18 cérnára jött,meg kellet vele küzdenem. Így elsőre nem volt egy rossz peca, de hiába ,öregszem,másnap olyan voltam mint a bizonyos mosott valami. De már tervezem a következőt.

Dátum 2014.07.05
Feladó Révész Pista
Tárgy Két délelött!

3-4-én enyhe áradáskor,20 fokos vizből 3db ponty,és vagy 20 kg jászkeszeg . Nem rossz!De nem minden nap ilyen jó a fogás.

Dátum 2014.06.27
Feladó lAnti
Tárgy Élménypeca

Hat napot pecáltam.Pityu találta megint a helyet ,de ami onnan kijött ,az valami parádé volt.Nekem a ma reggeli 4,5-ös potyka tette fel az i-re a koronát . Brutál jászok jöttek ,némi márnával füszerezve ,az átlag fogás hat kiló kórül alakult ,Pityu eredménye ennél sokkal nagyobb volt pontyai ,és óriási jászai miatt.Szóval kis viz nagy viz van hal a Dunában csak meg kell találni őket. Pityu megtalálta őket.

Dátum 2014.06.29
Feladó Szabó István
Tárgy Re:Élménypeca

Hát kettőt én is megtaláltam, az első csupán húsz perc dobálás után jött az ötösnél , kilenc előtt tíz perccel.Ő egy "szokásos ? " majdnem kettes csuka volt, a másik jóval később jött, egy valamivel kisebb balin.Sajnos a rohadt szél nemcsak a horgászást lehetetlenítette el, valahol az ötös és nyolcas között még a polarizált szemüvegem is lerepült a fejemről .De tényleg, szerintem is van hal a Dunában.

Dátum 2014.06.30
Feladó Halmai Csaba
Tárgy Re:Élménypeca

Szia Anti, fotók???????
Halász tesók és Barnak képeit már megnézhetitek...

Dátum 2014.06.21
Feladó Szabó István
Tárgy Szél,szél, szél !

A mai szélben a 20 méteres dobás egy wobblerrel óriási teljesítménynek számított ( kivétel a Salmo Thrill ), így hát inkább a gumikat erőltettem de mégis majd leszakadt a kezem a nagy erőlködéstől.Az északi népek azt mondják: " No wind-no pike " vagyis szél nélkül nincs csuka, hát szél az volt a javából, de tudhatnak ezek valamit, mert egy kettes csuka nekem is összejött de. 11óra 15 perckor.A nyertes csali egy aránylag kicsi twiszter volt, flitteres, de elég nagy fejjel.Holnap is kimegyek, hátha nem fog fújni a szél. Mindenkinek görbüljön !!!

Dátum 2014.06.15
Feladó Szabó István
Tárgy Premierek hétvége

Kora reggeltől egész 11-ig az ötösnél sikerült eddigi legkisebb halamat megfogni, egy 1,5 cm gébet.Lementem a nyolcashoz(pillanatnyilag elég vadregényes a zóna ) és elég hamar sikerült egy kettes balint fogni, Salmo Thrill-lel , kicsivel dél után.Tovább ereszkedtem a 12-ig és 12,53-kor megfogtam az első Salmo Thrilles süllőmet.Eddig csak olvastam arról hogy vele is lehet csukát- süllőt fogni, most nálam is bebizonyosodott, 2,3 kg. volt.

Dátum 2014.06.14
Feladó Szabó István
Tárgy Különös szombat

Már kettő nulla volt a halak javára ( az egyik mellesleg lelécelt a legeredményesebb Rapala-wobleremmel ) amikor helyet akartam cserélni és lemenni a nyolcashoz.Mégis maradtam és feltettem egy hasonló műcsalit amely meghozta életem első pergetve fogott pontyát, egy 2,74 kg.- s gyönyörűséget.Ugyanazzal a csalival egy óra múlva egy csukát is sikerült kifogni.Képek a galériában

Dátum 2014.06.07
Feladó Szabó István
Tárgy Pünkösdi csuka

A víz még nekem nem az igazi, de valahogy bejutottam az ötöshöz,ellenben fáradozásom nem volt hiábavaló, sikerült egy majdnem 2 kg.-s csukát becsapni. Az eredmény azért mégis egál volt mert tíz perccel azelőtt egy másik gyönyörű csukát akasztottam ( kb. 3,5 kg ) de sajnos a fejem fölött lévő ágak miatt nem tudtam rendesen magamhoz terelni és az orrom előtt csinált egy szaltót, a horog meg kirepült belőle.Jó kis élmény volt mindkét hal fárasztása.

Dátum 2014.06.02
Feladó Anti
Tárgy nem zsizsegtek

szombat vasárnap a körtésnél pecáztunk.Hát nem voltam elájulva az eredménytöl. Pista becsaptál de nem te tehetsz róla hanem a rohangáló víz.Hirtelen áradás , gyors apadás , ezt a halak nem kultiválják:én sem. De sebaj jön majd jobb is.Addig botokkal a víz felé.....
Anti

Dátum 2014.05.28
Feladó Révész Pista
Tárgy Ismét jön a viz !

Horgászcimbik !

Hétvégén haldorádó !
518-ig mondja a vizálást.
Zsezsegni fognak a halak.
Ott a helyem!
Revesz pista

Dátum 2014.05.25
Feladó Szabó István
Tárgy Orbán napi peca

Ma az idő nem hazudtolta meg magát, esőköpeny ide-vagy -oda, rommá áztam a Duna parton, a fél garázs tele van aggatva száradni kitett cuccal. De ma legalább egálra hoztam az eredményt a halakkal, kettőből egy kapást sikerült megfogni.Az eredmény a már mondhatni szabvány méret, 2,4 kg.-s balin, ezt még a nagy zuhé előtt fogtam.

Dátum 2014.05.24
Feladó Szabó István
Tárgy Balinok

Hát valószínű hogy öregszem, szombat délben hét kapásból csak hármat sikerült megfogni, ezek közül egy 1,8 kg.-s ( ezt tartottam meg ) a másikok valamivel kisebbek .Az elszalasztottak némelyike brutál ütést produkált, mégse nem akadt jól a horog.Soha rosszabb napot, mindenkinek jó hétvégi pecát !

Dátum 2014.05.23
Feladó Szabó István
Tárgy Apadó víz

Pénteken kora este átcaplattam valahogy az ártéri erdőn,mit mondjak, életemben ennyi szösz még nem volt rajtam.Süllőzni szerettem volna de az eredmény ismét "csak" két szép balin volt, szabvány méretben mondhatnám, 2,30 és 2,10 kg.Elég keserves volt a fotózás, remélem lehet látni is valamit( a másodikat még fárasztás közben is próbáltam ).Lásd galéria!

Dátum 2014.05.18
Feladó Szabó István
Tárgy Áradó Duna

Szombaton a "Mezővári"- nál kezdtem, a sok uszadék között sikerült egy rontott kapást és egy faágon fészket rakó műcsalit produkálni.Dél felé felmentem a "Cső" -höz és végre meglettek az idei első komolyabb balinjaim , 3,20 és 2,10 kg. súlyban, képek a galériában.

Dátum 2014.05.07
Feladó Révész Pista
Tárgy Ismét egy töves !

2014,05.07.
Ma reggel a 8- as kutnál egy 3,20-
as töves, egy 1,20-as dévér ,és
egy baglya . A front ellenére tür-
hető. 2- órát logattam!

Dátum 2014.05.05
Feladó Anti
Tárgy ötös

Vasárnap hajnalban az ötös kútnál probálkoztunk Pityu barátommal.Még sötétben szépen mozogtak a halak,de igazán szép mozgásokat nem láttunk.Azért sikerült pár keszeget fognunk ,de az igazi fogás tizenegyig váratott magára ,amikor a szél is egy kicsit alábbhagyott.A kapás olyan himi humi keszeges volt,de mikor odavertem beleadva eddigi sikertelenségem keservét,éreztem hogy szép hallal hozott össze a horgászok égi pártfogója. Titkon reménykedtem hogy harcsával van dolgom,mert nemigen rohangált, csak húzott komótosan mint egy sörösló.jó tizperces csata után láttam hogy márnával van dolgom,mégpedig fajtájának igen szép példányával. Sikeres szákolás után gyors fényképezés és már ment is vissza éltető elemébe.A pillekönnyű bottal és huszas zsinorral igazi élmény peca volt. Súlyát nem mértem de közelebb lehetett a négyhez mint a háromhoz.Karomban a tavalyi fárasztások emlékével már ideje volt egy komolyabb hal jelentkezésének gyenge tavaszi betlis pecáim után. Hát akkor botokkal a víz felé és hadd hajoljon !!!! Üdv mindenkinek ANTI

Dátum 2014.05.04
Feladó Szabó István
Tárgy Hosszú hétvége

Pár nap betegség után szombaton végre lejutottam a Dunára teljes harci felszereléssel ellátva, mert lejárt a tilalom a másik két kedvenc halamra.Reggel 9-kor kezdtem, majd minden fajta-színű csalimat kipróbáltam de eredmény csak fél egykor lett, egy gyönyörű süllő ütötte el a fehér gumihalamat.55 cm. és 2,57 kg. volt, képek nemsokára a galériában.

Dátum 2014.04.29
Feladó Szabó István
Tárgy Hétvégi peca

Szombaton a gyűlés után elindultam Tökölre a Varsányi tóhoz, ahova meg is érkeztem de sajnos már kölcsön biciklivel, az én hátsó gumim megadta magát.Verseny volt a tavon, a Lakihegyi sporik próbáltak halakat fogni, de ez csak nyolc embernek sikerült a 30 versenyzőből.Lefújás után leültem én is egy kis úszós pecára, mit mondjak , bő két óra alatt sikerült kiszednem öt poykát és volt egy jó pár lemaradásom is.Hát a végére maradt a csattanó, egy nagyobb ponty elvesztése után a szerelékem a fűzfa ágai között kötött ki, én meg a már összeszerelt pergető botommal( a Dunára készültem) sikerült lerámolni legalább az úszómat.Az akció végén a twiszterem berepült a víz szélébe és kettőt nem tekertem, máris rajta lógott egy helyes csuka.Úgy meglepődtem hogy még fotó sem készült róla. A vasárnap az felejtős,egy árva kapásom nem volt a Dunán.

Dátum 2014.04.22
Feladó Szabó István
Tárgy Vasárnapi peca

Megígértem, kimentem hát vasárnap is és a varázslatos du. 14 óra meghozta az eredményt, egy 3,08 kg.-s, 62 cm.-s csuka képében, pici gumihallal és fluorokarbon előkével.Képek nemsokára a galériában.
István

Dátum 2014.04.29
Feladó Halmai Csaba
Tárgy Re:Vasárnapi peca

Végre kijöttem a GÉBátokból... egy szép kis márnát zsákmányoltam a csőnél... volt még jászkeszeg is, de mindet visszaengedtem. Mindez 29-én délelőtt volt. Fotók a gelériában.

Dátum 2014.04.19
Feladó Szabó István
Tárgy Bolond április

Részemről elég korán, úgy kb. 9 -kor, sikerült ma egy olyan helyet kapnom ahol "csak" olyan 60 km. körül volt a szél sebessége és "csak" kis tenyérnyi nyárfa szösz rakodott a fonott zsinórra , de legalább esett rendesen az eső.És láss csodát, mégis sikerült behalazni a kezemet, egy kedves kis süllővel aki nem bírt ellenállni a felkínált 8 cm-es flitteres gumihalnak.Nem egy rekord, de ilyenkor még egy apró kis kapásnak is nagyon tudok örülni.Holnap ismét vallatni fogom a vizet, persze ha az idő nem tol ki velem.
Egyúttal kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket és sokszor találkozzunk a Duna parton.

Dátum 2014.04.12
Feladó Szabó István
Tárgy Első csuka

Ma nem apró hal jött hanem csuka a javából, és volt egy gumi letépős jelentkező is.A majdnem 4 kg.-s hal pucolásnál folyt egy kis magyar vér is, de ez legyen a legnagyobb bajom.Nemsokára lesz kép is

Dátum 2014.04.13
Feladó Halmai Csaba
Tárgy Re:Első csuka

Na, én már láttam, de küldjed a képet, hogy mások is megcsodálhassák...
Halmai Csaba

Dátum 2014.04.06
Feladó Anti
Tárgy háziverseny

Két nemokos hajnalban vaksötétben bejárót keres Hát gyertyafény lámpájával a zátonyra. Az egyik én voltam a másik Pityu barátom.Harmadik nekifutásra rálelünk az ösvényre ,és némi sárdagasztás ,és gázolás után végre elfoglaljuk a helyünket és kezdőthet a peca!A karikák pocskolása szívdobogtató volt ,de enni nem akartak pedig kínáltuk őket mindennel.Megérkezik délutános kollégánk, Barna. Ő indit egy jásszal , Pityu kontráz egy karikával.Én a profik nyugalmával kikapok egy bagját ,késöbb felülirom egy jásszal ,és Barna minden tiltakozása kifogása ellenére simán nyerem a versenyt minden kategoriában. Ezen a reggelen új bajnok született !!! Egyébként nagyon szép halakat láttunk.Hát akkor hajoljon! Anti

 

Elérhetőség

Halásztelki Sporthorgász, Szabadidő- és Vízisport Egyesület

carixiad@gmail.com

2314 Halásztelek, Dózsa György u. 1-3.
Egyesületi nap: LÁSD AZ ESEMÉNYNAPTÁR MENÜPONTBAN
Keressetek minket az alábbi telefonokon vagy e-mailban!

Engedélyek és állami jegy:
Halmai Csaba elnök, 06-30-9427-556
Révész István titkár, 06-30 599-0648
Szőllősi Tibor, 06-30-410-0554

Adószám: 18706206-1-13

https://www.facebook.com/groups/1229219717454322

Keresés

Az oldal folyamatosan frissül!

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode